Tribuna Empresarial

c.curet foto 73973Aquest any en fa 10 del naixement de l'associació Sant Cugat Empresarial. 10, sí, Sant Cugat Empresarial ha fet 10 anys. Fa poc més d'una dècada de les trobades iniciades en les diferents edicions del Sant Cugat Tribuna on tots anàvem amb interès a escoltar ponents rellevants del món econòmic empresarial i a fer networking. Era i és el nostre món, i a poc a poc ens anàvem engrescant a anar a més. Així va ser com vam decidir unir-nos com a lobby, com a estratègia per unificar esforços, compartir interessos, incrementar el nostre coneixement i xarxa relacional, fer pressió conjunta per avançar en els nostres interessos i activitats empresarials vinculades al territori.

Captura de pantalla 2016-03-09 a las 21.22.40És un fet que la fe mou muntanyes, però no és només la fe sinó també la voluntat, l'empenta. Allò que mou el món, el que tira els projectes endavant és la determinació de les persones per lluitar per les coses tenint clars els objectius. Això, indispensable en la raó d'ésser de qualsevol empresa i també en qualsevol cosa de la vida, ho és d'una forma evident quan parlem de les associacions com Sant Cugat Empresarial i, en general, aquest tipus d'institucions sorgides de la mateixa iniciativa civil.

c.curet-foto-73973M’agradaria trencar el mite de l’emprenedor@. Sembla que ara tots hem de ser emprenedor@s amb un concepte que no acabo d’entendre o compartir.

juanjo-martinez-5026El passat 12 de març el Congrés va aprovar el Real Decret-Llei 1/2015 conegut com a mecanisme de segona oportunitat. Per tant, tot i que es troba en tràmit parlamentari i encara es poden afegir millores, ja és del tot vigent.

el-amr-68140Els col·laboradors de VIAempresa trien els seus llibres preferits en un recull de propostes literàries pel dia del llibre i la rosa.

manel-catalana-occident-21754Estem deixant la crisi darrera nostre, o això diuen els indicadors que a voltes surten per il·luminar-nos en aquest desigual món de les estadístiques. El cert és que si bé hi continua havent un índex d’atur esfereïdor i sectors de la població en situació crítica, sembla que la part més dura de la crisi ha passat.